Spring naar inhoud

Rollmodels

Onze ‘Rollmodels zijn mensen die een voorbeeldfunctie vervullen voor anderen die net als onze founder Sinéad van het ene moment op het andere met een beperking door het leven moeten gaan. Rollmodels inspireren en laten zien dat je ondanks een beperking toch ‘rollend door het leven kunt.

Iris Vermeulen:

Mijn naam is Iris. Ik ben 18 jaar. Ik heb een lichamelijke beperking waardoor ik in een rolstoel zit. Ik ben door een tip van iemand uit de buurt bij Rollwithus gekomen. Toen ik hier kwam was ik zenuwachtig maar dat kwam al snel goed, omdat ik met open armen ben ontvangen.

Bij Rollwithus ben ik aan het leren om te vloggen en te editten via I-movie, daarnaast werk ik ook aan andere projecten samen met de andere rollmodels.

Rollwithus helpt mij met problemen waar ik tegen aan rol. Gelukkig heb ik ook buiten Rollwithus hulp. Verder heb ik bij Rollwithus een hoop vrienden gemaakt maar sommige gaan in februari helaas weer weg omdat hun stage dan af loopt, gelukkig zitten er nog andere stagiaires die voorlopig nog niet weggaan GELUKKIG!!

Als je geïntereseerd bent in mijn beperking check:  Wat heb ik?

The rollmodels family sticks togheter

Marloes Boom:

Mijn naam is Marloes. Ik ben 28 jaar. Ik heb de spierziekte SMA type 2 omdat mijn spieren steeds slapper worden zit ik in een elektrische rolstoel, mijn spierkracht blijft helaas achteruit gaan. Ik ben afgestudeerd in economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg

Mijn maatschappelijk werkster heeft mij over Rollwithus verteld, hiervoor werkte ik al bij Stib (steunpunt informele zorg Breda).

Ik help bij projecten die Rollwithus heeft vooral met de communicatie. Als ik wat vermoeid ben is het geen probleem als wij een film of serie gaan kijken.

Ik vind het bij fijn bij Rollwithus omdat iedereen iets kan doen waar die goed in is.

De lunch die we hier hebben is altijd erg lekker en gezellig.

Amber de Greeuw:

Ik ben Amber en ben 23 jaar. Ik ben een transgender die van man naar vrouw aan het gaan is..Rollwithus was mij aangeraden door school als een stage plek voor mediavormgeving. Dit betekend dat ik Rollwithus aan het helpen ben samen met andere stagiaires met veel dingen zoals filmpjes maken en zo.

Ook helpt Rollwithus mij weer waar ik super blij mee ben. Want de transitie is best een zware periode en aangezien ik alles alleen probeer op te lossen kom ik nog wel eens problemen tegen. Ze geven mij de ruimte om aan mezelf te werken maar natuurlijk ook aan de projecten van hen zelf.

Wanneer ik deze tekst schrijf ben ik nog een stagiaire maar na mijn stage zal ik blijven bij Rollwithus en wordt ik deel van de familie. (een rolmodel)

Benjamin Wessels:

Mijn naam is Benjamin Wessels, 31 jaar en ben geboren in de parel van het zuiden. Ik studeer Communicatie & Multimedia Design aan Avans Hogeschool te Breda.  Momenteel ben ik mijn afstudeerstage aan het volbrengen bij stichting Rollwithus. Ik houd mij voornamelijk bezig met de mediavormgeving en geef o.a. workshops binnen Photoshop, Premiere, AfterEffects en Illustrator.
Ik ben bij stichting Rollwithus betrokken geraakt toen het eerder in mijn afstudeer periode enorm spaak liep. Ik was bezig om een platform op te richten voor het verstrekken van rolstoelen.

Ik heb de afgelopen jaren veel blessures gehad en begon mijn verbinding met school te missen. Toen Sinéad en ik elkaar leerde kennen vroeg ze mij om mee te gaan bouwen aan het platform voor stichting Rollwithus. Op deze manier kon ik weer structuur gaan aanbrengen in mijn leven, afstuderen en stond ik er niet meer alleen voor.

De kracht van stichting Rollwithus is voor mij vooral kenmerkend dat zij kijkt naar de ontwikkeling en ruimte voor ontplooiing van de persoon. We werken samen met elkaar en voor elkaar.

Steven Gerards:

Hoi, ik ben Steven Gerards, 24 jaar en woon in Breda. Ik heb een licht verstandelijke beperking. Dit heb ik al sinds mijn geboorte. Het is raar, maar dokters weten niet hoe ik aan deze beperking kom.

Toen ik mijn diploma haalde van de middelbare school wilde ik graag verder studeren. Als ik niet studeerde had ik geen leuke toekomst, dacht ik.

Ik schrijf gedichten en die gedichten gaan vooral over het leven, hoe het is om met een beperking te leven en hoe mijn kijk op het leven is.
In mijn levensloop heb ik veel afwijzingen en teleurstellingen om mijn oren gekregen.
Ik kon niet zo goed functioneren en accepteren wat ik ben en wat is en wat ik wel kon vond ik stom.
Ik ben blij dat ik hier ben, want ik merk dat ik een hele toegevoegde waarde ben en dat had ik in mijn vorige werkplekken niet.

Het motto van Rollwithus klink als: We doen het met iedereen, anders doen we het niet.
Het kan mij niet schelen dat dit als dagbesteding gestempeld wordt, want zeg is eerlijk: Wat heb je aan geld als je niet gelukkig ben?

Tony van der Graaf:

Mijn naam is Tony van der Graaf en ik ben woonachtig in Oosterhout. Ik heb op 15-jarige leeftijd 2 hersenbloedingen gehand waardoor ik halfzijdig verlamd werd. Na 6 maanden kon ik weer lopen en rationeel nadenken. Ik heb 2 jaar op de Mytylschool gezeten.

Mijn vrouw heeft tegen mij gezegd dat het tijd was voor iets nieuws en na een vrij lange termijn was ik het met haar eens. Ik ging dus opnieuw de schoolbanken in maar ik had natuurlijk een stage/leerplaats nodig. Rollwithus bood uitkomst en ik had dus een stageplaats.  Bij Rollwitus ben ik voornamelijk bezig met het programmeren van websites. Denk bijvoorbeeld aan HTML en CSS. Ik ben momenteel bezig met PHP onder Framework Laravel en de database MySQL. Dit zijn veel te moeilijke termen maar ik gebruik ze heel erg graag.

In het begin was het wel aanpoten maar na verloop van tijd vond ik mijn draai en vind ik het echt leuk om weer naar mijn stageplaats te gaan.

Ik ga 3 dagen in de week, op dinsdag, woensdag en donderdag zijn mijn gebruikelijk dagen.

Rob Stapels:

Mijn naam is Rob Stapels, ik ben 29 jaar jong. Ik heb met mijn geboorte een heupafwijking (perthes) tevens ben ik op 18 jarige leeftijd van een fietsbrug gevallen waardoor ik N.A.H (niet aangeboren hersenletsel) heb opgelopen of beter gezegd superkrachten.

Voor mijn ongeluk kende ik al de baas van Rollwithus en omdat ze me heel graag in haar team wilde hebben vroeg ze of ik haar team meer power wilde geven!

Binnen Rollwithus heb ik in 1 dag Photoshop geleerd en nu bezig met een Powerpoint presentatie over de college’s die ik geef over mijn leven. Ook maak ik geinige kaarten met Powerpoint voor mensen die een ongeluk hebben gehad. Ik zorg ook voor wat afleiding voor mijn vrouwelijke collega’s beter benoemd als player.

Rollwithus is een leuke inactieve baan. Waar ik me goed vermaak en hele leuke collega’s heb. xD

Zelf ook een Rollmodel worden en mee doen??

Gepubliceerd inMainSite

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *